Ugrás a tartalomhoz

Program


Hókirálynő

Hókirálynő

A Hókirálynő meséjét mindenki ismeri. Ez a történet a jó és a rossz, a bennünk uralkodó félelmek felülkerekedésének, és végül legyőzésének története. A szeretet erősebb a gonosznál. A szeretet gyógyír a megfagyott szívre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 9. péntek, 18:00

Andersen - Svarc – Hókirálynő

Mesejáték, két felvonásban.

A Szentendrei Kulturális Központ, a Kanyar-GO Alapfokú Művészeti Iskola és a Musicalvarázs alapítvány támogatásával, 2022. december 9-én (pénteken) a Hókirálynő mese színjátéka megtekinthető a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban.

A Hókirálynő meséjét mindenki ismeri. Ez a történet a jó és a rossz, a bennünk uralkodó félelmek felülkerekedésének, és végül legyőzésének története. A szeretet erősebb a gonosznál. A szeretet gyógyír a megfagyott szívre.

A téli éjszakákon, amikor a hideg csontig hatol, akkor jön el a Hókirálynő, hogy megfagyassza a kétkedő szíveket. Gerda és Kei kedves, öreg nagymamájukkal élnek együtt, egy kis padlásszobában, nagy szeretetben. A hidegszívű, gonosz Hókirálynő meglátogatja őket és Kei-t magával viszi a birodalmába, ahol az örök jég és fagy uralkodik.

Gerda jó testvér, nem nyugszik bele, hogy elveszítette Kei-t. Megígéri a nagymamájának, hogy ha addig él is, felkutatja a Hókirálynő birodalmát és visszahozza a fiút szülőházába. Gerda még nem is sejti, mennyi akadályt kell legyőznie, és mennyien akadályozzák vagy segítik majd viszontagságos útját.

Ez a színes és fordulatos mese valóban a dán Hans Christian Andersen legszebb meséi közé tartozik, melyből Jevgenyij Svarc írt színpadi változatot.

A drámaíró így vélekedik a meséiről: „Ne keressenek a mesében rejtett tartalmat, mesét nem azért mondunk, hogy eltakarjuk, hanem hogy kitárjuk a benne rejlő gondolatokat!”

Így várunk mi is titeket! Tiszta szívvel, sok szeretettel.

Ajánlatunk


Janikovszky Éva fiatalkori naplóiból készült monodráma SODRÓ ELIZÁVAL

Komédia HERNÁDI JUDITTAL ÉS KERN ANDRÁSSAL

Remekmű GYABRONKA JÓZSEF előadásában

Ajánló


A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán, Szigetszentmiklóson alakult barátokból, iskolatársakból és már azon a nyáron megtartották az első koncertjüket, a…

Idén huszonnégy éves zenekar. Rengeteg emlékezetes pillanattal, illetve felejthetetlen élménnyel lettek gazdagabbak azok, akik látták-hallották őket.

A nívós blues-, soul- és americana-hagyományokat ápoló Jack Holler Band még 2018-ban debütált ’Not even close’ című kislemezével. Dalszöveg központú…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!