Ugrás a tartalomhoz

Program


Sárik Péter Trió

Sárik Péter Trió

A Sárik Péter Trió Magyarország egyik legnépszerűbb jazz formációja. Sikerük záloga a nyitottság és a közönség szeretete, zenéjük dinamikus, változatos és humorral teli, így azok számára is élvezetes, akik csak most ismerkednek a jazz műfajával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 1. vasárnap, 19:00

Sárik Péter zeneszerzői munkásságát számtalan díjjal jutalmazták itthon és külföldön egyaránt, szerzeményei rendre dobogós helyezéseket érnek el az Egyesült Államok és Nagy-Britannia legjelentősebb dalszerző versenyein.

A trió a saját szerzemények mellett gyakran kalandozik más műfajok felé. Jazzkívánságműsor című programjukban közönségük kéréseit dolgozták fel saját stílusukban: klasszikus, pop, rock és népzenét adaptáltak jazzre. Jazzkívánságműsor című lemezük 2014-ben Fonogram-díjat kapott, mint “Az év hazai jazz albuma”, gyerek jazz-mese lemezüket 2014-ben, a Jazzkívánságműsor 2-t 2016-ban, a Lucky dog című CD-t pedig 2018-ban jelölték ugyanerre a díjra.

2016 őszén jelent meg Beethoven műveinek jazz-feldolgozásait tartalmazó lemezük, melyet a Zeneakadémia Nagytermében mutattak be óriási sikerrel, teltház előtt.

Sárik Péterről és zenekaráról a www.sarikpeter.hu weboldalon találhat további információkat.

Sárik Péter Trió x Beethoven
"Megtisztelő és hatalmas feladat egy olyan korszakalkotó zeneszerző műveit feldolgozni, mint Beethoven. Mint minden újragondolásnál, itt is nagyon fontosnak tartottam megőrizni a szerzemények eredeti üzenetét és hangulatát. Emellett megpróbáltam elképzelni, hogy, ha a Mester ma élne, és lenne egy ilyen nagyszerű jazz-triója, mint nekem, hogyan hangszerelné át a saját darabjait. Úgy gondolom, ma is merész, karakteres és újító szellemű lenne. Ezt az irányt
követtük mi is a feldolgozásoknál, így valószínűleg többször meglepjük majd a közönséget, hisz bátran használjuk a ma divatos ritmusokat, a modern jazz és pop zene új stílusjegyeit. Nagyszerű játék ez, és többszörösen bebizonyosodott, hogy az igazán nagy művek nem csak az idő próbáját állják ki, hanem mai környezetbe kerülve újjászületnek, és olyan hatást keltenek, mintha most írták volna őket." - mondta Sárik Péter.
 
A Sárik Péter Trió Beethoven műveit dolgozta át a saját stílusára.
A koncert repertoárjában a mester szimfóniáinak és zongoraszonátáinak részleteit adják elő.
Beethoven dallamai és harmóniái keverednek a jazz és a popzene ritmusaival.
A műsor nagy része természetesen improvizáció, a Trió megidézi azt a kort, amikor még a klasszikus zenészek is rögtönöztek.
A Sárik Péter Trió koncertjein megszokott, hogy a közönség aktív részese az előadásnak, most is így lesz: a zenekar együtt adja elő az Örömódát a hallgatókkal.
 
A zenekar tagjai: Sárik Péter (zongora), Fonay Tibor (bőgő), Gálfi Attila (dob).

Tagok: Sárik Péter – zongora, Fonay Tibor – bőgő, Gálfi Attila – dob
Házigazda: Kanyó Erika és Pap Lajos

Férőhely: 60 fő

ArtUdvarok
Az elmúlt években Házak, Udvarok, Házigazdák néven ismert és kedvelt programsorozaton belül szentendrei házigazdák tárják szélesre kapuikat és várják a látogatókat vendégségbe, a maguk által szervezett programokra. Van közöttük festőművész, kőfaragó, közgazdász, nyelvtanár, művészeti író, restaurátor, galériás. „Egy közös van bennük: ők mind szentendrei arcok, olyanok, akiket jól ismernek az itt élők, olyanok, akik mindig készek önzetlenül tenni a városukért.“

Ajánlatunk


A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán, Szigetszentmiklóson alakult barátokból, iskolatársakból és már azon a nyáron megtartották az első koncertjüket, a helyi moziban, ami olyan jól sikerül, hogy úgy döntöttek, tovább folytatják együtt.

Idén huszonnégy éves zenekar. Rengeteg emlékezetes pillanattal, illetve felejthetetlen élménnyel lettek gazdagabbak azok, akik látták-hallották őket.

Komédia HERNÁDI JUDITTAL ÉS KERN ANDRÁSSAL

Ajánló


Remekmű GYABRONKA JÓZSEF előadásában

A nívós blues-, soul- és americana-hagyományokat ápoló Jack Holler Band még 2018-ban debütált ’Not even close’ című kislemezével. Dalszöveg központú…

Janikovszky Éva fiatalkori naplóiból készült monodráma SODRÓ ELIZÁVAL

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!