Ugrás a tartalomhoz

Program


Talamba

Talamba

Ezen a virtuális Föld körüli utazáson a Talamba Afrikától az Ibériai-félszigeten át repít több kontinensen keresztül a zene szárnyán, egészen a balkáni térségig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 18. vasárnap, 20:00

Talamba

A Tour De Drums közönségbarát koncerten interaktív megoldások, a Talambára jellemző humorral fűszerezett, ötletesen kivitelezett műsorelemek és a gyorsan fülbemászó, ritmusos dallamok gondoskodnak arról, hogy mindenki emlékezetes élménnyel gazdagodjon. Ezen a virtuális Föld körüli utazáson a Talamba Afrikától az Ibériai-félszigeten át repít több kontinensen keresztül a zene szárnyán, egészen a balkáni térségig. Átélhetjük az afrikai törzsek pezsdítő ritmusait, a spanyol dallamok szenvedélyességét tradicionális hangszereken, valamint a balkáni népek zenéjének sokszínűségét egyaránt.

Az 1999-ben alakult csapat tagjai diákként találkoztak és barátkoztak össze a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. Az ütőegyüttes elnevezés esetükben egy olyan baráti társaságot és profi zenészekből álló csapatot jelöl, akiknek életcéljuk a zenei műfajok széles repertoárjának bemutatása és ezen műfajok “megbékítése” egymással. Koncertjeiken így éppúgy találkozhatunk Bach fúgáinak vagy Muszorgszkij “Egy kiálltás képei”-nek crossover átiratával, mint a Magashegyi Underground dalainak újragondolásával, dzsesszel, népdalokkal, az afrikai törzsi ritmusokkal vagy éppen pörgős balkáni dallamokkal. Igazi crossover együttes, akik valódi XXI. századi muzsikával szórakoztatják a közönséget itthon és külföldön egyaránt.

Zenei jelenlétük nem merül ki a koncertezésben: a fellépések mellett kultúrmissziót is folytatnak, hiszen a kezdetektől fogva járják az országot, hogy a gyerekeket megismertessék a zenével, a hangszerekkel. Évente közel 20 000, jellemzően hátrányos helyzetű gyermekhez viszik el a zenét, ezáltal elérve azt, hogy azon települések lakói is részesülhessenek a zene, a közös muzsikálás élményében, akiknek esélye sem lenne eljutni egy koncertre.

A társadalmi szerepvállalás mellett fontosnak tartják az eljövendő nemzedék oktatását is.


A belépéshez védettségi igazolvány szükséges!


Ajánlatunk


szívek: tiporva vízipisztoly: csőre töltve tréningruha: on

Habár remekmű, nem véletlen, hogy eddig csupán kétszer mutatták be. Zavarba hozza a nézőt, mert olyan tabukat tör meg, melyekről még baráti társaságban is csak óvatosan merünk beszélni. Ha egyáltalán merünk. Mert a mű valós és vélt érzékenységeket sérthet: szókimondó, de nem didaktikus.

Remekmű GYABRONKA JÓZSEF előadásában

Ajánló


Idén huszonnégy éves zenekar. Rengeteg emlékezetes pillanattal, illetve felejthetetlen élménnyel lettek gazdagabbak azok, akik látták-hallották őket.

ROHMANN DITTA és SZIRTES EDINA MÓKUS koncertje hegedűre és godronkára Ez a koncert egy utazás – elsősorban fiatal hallgatóknak.

Komédia HERNÁDI JUDITTAL ÉS KERN ANDRÁSSAL

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!