Program


Tímár Sára - regisztrációs jegy

Tímár Sára - regisztrációs jegy

TÍMÁR SÁRA ÉS ZENEKARA – DUPLA LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
A Minek nevezzelek… és a Református hálaének népzenével című lemezek bemutatója

TÍMÁR SÁRA ÉS ZENEKARA – DUPLA LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
A Minek nevezzelek… és a Református hálaének népzenével című lemezek bemutatója

Tímár Sára Junior Príma-díjas szentendrei énekes generációjának egyedi hangú, kísérletező kedvű énekese. Két éve vezeti a Népzenei műhely és táncház elnevezésű klubot a Szentendrei Kulturális Központban. Bár a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem NépzeneTanszékén szerzett előadói és tanári diplomát, érdeklődési köre kiterjed a népzene határterületeire is. A Sebő Együttes tagjaként került kapcsolatba az énekelt versek világával, a népi énekhang kreatív lehetőségeit pedig a Dalinda énekegyüttes alkotó alapítójaként keresi.

2009. óta rendszeresen jár népzenei gyűjtőutakon, nagy hatást gyakoroltak rá ezek az alkalmak, ahol közelebbről megismerkedhetett és tanulhatott az idős mesterektől.
Saját tapasztalásai alapján született meg 2018. januárjában debütáló albuma, Minek nevezzelek… címmel, ami egy autentikus magyar népzenei lemez. Az énekesnő Református HÁLAÉNEK népzenével című második lemezén olyan népdalokat és népénekeket válogatott össze, amik az egyházi ünnepekhez szorosan kapcsolódnak, továbbá református liturgikus énekeket bújtat népzenei köntösbe. A lemez különlegessége az a hangzás, amelyet igen ritkán hallhat az értő hallgatóság, hiszen a szakrális témájú népdalok mellett az egyházi énekeket népi hangszerekkel adják elő a zenekar tagjai.

Szentendrén először ad ízelítőt az énekesnő mind a két lemezéről, szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Ajánló


A zenekar öt éve, 2016 év elején alakult. Azóta két nagylemezt adtak ki,…

Ripoff Raskolnikov minden bizonnyal azon kortárs alkotók egyike, akik miatt a kelet-európai blues…